PMF wint Koploper Prijs

Terug naar Nieuws
PMF wint Koploper Prijs

De winnaar in 2020 van het Koploperproject voor duurzaam ondernemen is PMF. De Koploperprijs is de 'Groninger Kroon' appelboom. De boom van een oude inheemse ras, staat symbool voor het doorlopende duurzame proces dat elk jaar opnieuw zijn vruchten afwerpt. En het is natuurlijk de kroon op het werk dat tijdens het Koploperproject verricht is. Directeur Henk Slik en Kor van der Berg plantten afgelopen maandag de appelboom in de voortuin van PMF in Uithuizen.

Tijdens het 9 maanden lange Koploperproject duurzaam ondernemen, onderwierpen 9 bedrijven zich aan een grondige doorlichting over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en een CO2-impactmeting en kennis en resultaten uitgewisseld tijdens educatieve workshops met Technische Experts. Ten slotte werden de resultaten beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Tijdens het (digitale) Koplopersymposium dat werd uitgezonden vanuit de Pop Up studio "Wongema" in Hornhuizen, werd de winnaar bekend gemaakt door wethouder Kristel Rutgers als PMF.

Voor PMF heeft het Koploperproject veel meer inzicht en bewustzijn opgeleverd over ons effect van onze bedrijfsvoering op milieu, personeel en samenleving. De inzichten uit het project hebben ons in staat gesteld om onze duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en naarmate we verbeteringen doorvoeren in alle bedrijven van PMF Industry Group, hoe duurzamer we worden.

We hebben ook het geluk dat we kunnen bijdragen aan een groenere samenleving door het werk dat we doen voor een aantal opdrachtgevers. Dit werk heeft ons de mogelijkheid gegeven om de energietransitie direct te ondersteunen via een aantal waterstofprojecten, de fabricage van windmolen masten en het spelen van een rol bij de bouw van demo-installaties. We hebben ook het geluk onze klanten in de recyclingindustrie te kunnen ondersteunen met de fabricage van componenten en procesinstallaties.

Bij PMF vinden we dat we ons allemaal verantwoordelijk moeten houden voor ons handelen, en we zijn trots op enkele stappen die we hebben gezet op de reis om onze duurzaamheid te verbeteren, van het grotendeels lassen van alle producten met van zonne-energie in de werkplaats in Uithuizen tot begonnen met het inbouwen van elektrische wagens in ons wagenpark. We zijn ook trots op de veelzijdigheid van onze bedrijven en medewerkers om de uitdagingen van de pandemie aan te gaan en passende maatregelen te nemen om onze klanten de best mogelijke service te blijven bieden.

We zijn vastbesloten om onze reis voort te zetten en kijken er ook naar uit om onze duurzaamheid te blijven verbeteren en de boom te zien groeien.

Volg de link om het symposium te zien: Symposium

Foto's

 
 

Bekijk ook

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega 

Locatie:

KVGM Coördinator   Als KVGM Coördinator adviseert u de Directie over beleidsmatige-…
 
Lees het hele bericht >>

LYCURGUS WINT VOOR DERDE KEER IN HISTORIE DE BEKER

Locatie:

Wat zijn we trots dat Lycurgus de Nationale beker hebben veroverd!SAMEN kunnen we alles!  …
 
Lees het hele bericht >>

PMF Industry Group - Verklaring over Covid-19-uitbraak

Locatie:

Ons vermogen om zowel flexibel als slagvaardig te zijn, was nooit belangrijker dan in het huidige ti…
 
Lees het hele bericht >>