Wat wij doen

Vanuit onze ervaring en expertise denken wij graag met u mee

PMF Industry Group werkt voor diverse opdrachtgevers in de (petro) chemische, olie & gas-, food-, papier en karton- en bio-based industrie alsmede de offshore en de weg- en waterbouw. Daarnaast is PMF actief in de energiesector. PMF ontwerpt en vervaardigt leidingsystemen, drukvaten en hoogwaardige constructies en voert geïntegreerde projecten en onderhoud uit. PMF heeft brede kennis op het gebied van materialen, lassen, productietechnieken en conserveringssystemen. PMF is een flexibele en slagvaardige organisatie en continue in beweging als het gaat om verbeterprocessen.

Onze werkzaamheden kunnen worden onderverdeeld in de volgende disciplines:

Ontwerpen

Vanuit onze ervaring en expertise kunnen wij u ondersteunen met het maken van een ontwerp of het verder uitwerken van een aangeleverd ontwerp.

Sinds de invoering van de PED regelgeving is PMF Mechanical certificaathouder tot en met module H/H1. Dit betekent dat het PMF Mechanical is toegestaan om, zonder tussenkomst van een aangemelde instantie (NoBo), drukvaten te ontwerpen en te produceren.

Hetzelfde geldt voor het ontwerpen van staalconstructies waar de procedures gecertificeerd zijn op basis van EN 1090-1:2009+A1:2011 (EN 1090-2, EN 1090-3  Exc. Klasse 3).

Engineering

Wij hebben een eigen engineeringsafdeling en kunnen zo met u tot een economisch gunstig ontwerp komen. Daarnaast heeft elke vestiging een afdeling voor werkvoorbereiding en tekenwerk. Voor drukapparatuur, piping en staalconstructies hebben we onze eigen berekeningssoftware. Voor tekenwerk wordt er gebruikgemaakt van o.a. Inventor, Solid Works en Tekla. In bepaalde gevallen werken wij samen met een engineeringsbureau.

Bouwen

Onze projecten zijn zeer divers en lopen uiteen van nieuwbouw of uitbreiding van een installatie met drukvaten, tanks, piping en staalbouw, skids en bruggen tot  klein staalwerk, verspaning en onderhoud. De producten kunnen worden gemaakt in één of meerdere vestigingen van PMF.

Voor de laswerkzaamheden beschikken wij over de volgende lasprocessen: GTAW (141-, orbitaal), GMAW (135-138), FCAW (136), SAW (121), SMAW (111). PMF is gekwalificeerd conform de ASME IX AWS D1.1 and EN 15614-1 and EN ISO 9606-1 and EN-ISO 9606-2. De te lassen materialen variëren van Koolstof staal, rvs, duplex, nikkel tot aluminium.
Voor de processen zijn we in het bezit van de benodigde certificeringen en keuringen.
Standaard laswerkzaamheden worden uitgevoerd conform de EN ISO 3834-2.

De- en Montage

Wij beschikken over eigen ervaren monteurs die de demontage en montage van staalproducten kunnen verzorgen. Vanzelfsprekend beschikken wij over een VCA certificaat omdat tijdens fabricage en montage veiligheid voorop staat. Uiteraard zijn al onze medewerkers daar voor opgeleid.

Renovatie

Naast nieuwbouw kunnen wij ook piping, vaten, constructies, bruggen en sluisdeuren vervangen of renoveren.

Inspectie en Onderhoud

Om de levensduur van machines en installaties te verlengen is het uiterst belangrijk deze tijdig te inspecteren en te onderhouden. Wij beschikken over eigen onderhoudsmonteurs die zowel de inspectie als het daadwerkelijk onderhoud voor u kunnen uitvoeren.

 

Downloads:

Brochure PMF Industry group
Informatie aanvragen
Mouttorens-Eemshaven Mouttorens
Eemshaven

Wilt u meer informatie
of heeft u een vraag?

PMF mechanical
Oosterstationsstraat 16
9981 CE Uithuizen
Nederland

+31 (0)595 43 17 29
info.uithuizen@pmfmechanical.nl

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over één van onze producten?